Butterfly Landing On Pointer Dokud dýchám, doufám: Když si myslíš, že to nedokážeš

sobota 2. února 2013

Když si myslíš, že to nedokážeš

Ze všeho nejdříve bych chtěla říct, že nejsem žádná sportovkyně s vypracovaným bříškem, ani nejsem výživový poradce, ale v tomhle ohledu jsem nejdál, jak jsem kdy vůbec mohla být. :)
gonnabeaskinnyme:

weight loss blog! lets do this together!!
Začalo to někdy v září. Byla jsem po několika pokusech zhubnout, vždycky jsem ale udělala 10 kliků a to u mě bylo vše :D.. Myslela jsem, že když nebudu celej den jíst a večer vyrabuju celou lednici, že zhubnu. Hahaha.
Až pak někdy jsem uviděla článek o Jillian Michaels a jejím 30 DS.. A já jsem si řekla, že to zkusím. Nevěřila jsem tomu, že to vydržím, já, která vydržela cvičit vždy maximálně tak týden. Ale dny šly dál a já jsem zjistila, že mám za sebou první měsíc cvičení. Dostavily se malé změny, moje boky se trochu zmenšily...A začala jsem s 30DS znovu.. V půlce programu jsem zjistila, že by to chtělo ještě změnit jídelníček..Nebylo to úplně najednou, postupem času jsem vše nahrazovala zdravějším, začala si sama kuchtit. No a najednou už jsem měla odcvičené tři měsíce a konečně si toho začalo všímat i okolí.

Začalo mě to hrozně bavit, najela jsem na Ripped in a do toho si začala dávat kardia. A tak jsem na tom doteď. :)) Pár holek už si bylo u mně pro radu a mě to dodává další sílu. Už nikdy bych se nechtěla vrátit zpátky tam, kde jsem byla. Teď se cítím líp, šťastná, mám nějaký plán, cíl!


Nejtěžší byly začátky. Když se mi hned nejevily výsledky.. Nejdůležitější je vydržet a zatnout zuby..A stanovit si, proč to děláte..Já měla důvod jasný. Už se nechci stydět v plavkách a sedět s rukama skříženýma u břicha.. A dělám tu kvůli němu..On o mně sice ani nezavadí pohledem, ale když cvičíte a už nemůžete, tak ten vnitří hlas "děláš to pro něho" vám dodává další sílu.

Když mi kamarádká říka, že chce zhubnout a já jí řeknu "co ti brání?" odpověď je: "nejde to"..Ale jo, jde to. Jde všechno, stačí pořádně zatnout zuby a říct si, že ty jim nakopeš zadek a ukážeš jim, jak dobrá jsi!:)

Dnes jsem si takhle dávala kardio a najednou mi to úplně vpálilo do mysli..Víte, my můžeme být rádi za to, že se můžeme hýbat. Skákat, tančit, běhat,plavat.. cokoliv...A jsou lidé na vozíčku,nebo nějak nemocní a nemohou tohle dělat a tak moc by chtěli! Tak moc! A my, co můžeme my se válíme u telky a cpeme se brambůrkama. A to mě úplně nakoplo a já najednou jakoby vnímala každý pohyb těla :) Miluju cvičení, je to hrozně naplňující, jak pak celá udýchaná spadneš do postele ale pyšná na sebe, že jsi to dokázala..

Nejsem dokonalá, občas zahřeším, občas si říkám, že se na to na všechno vyseru a půjdu se přecpat, ale pak si řeknu nee, vždyť ta čokoláda mi už tolik ani nechybí, ani ten oběd zbytku mé rodiny, bože toho tuku na té pánvi..Raději si dám zeleninu, zlepší se mi cukrovka, udělám dobře svému tělu, dodám mu vitamíny a další potřebné živiny.
Jo, setkáte se s lidma, kteří vás budou odsuzovat..Budou na vás hledět jak na blbce, co to jíte, proč to děláte, kvůli čemu. Jenže oni jsou za vámi. Tam někde daleko. Oni se raději válí u komplu a okolo sebe misky s čokoládou, tyčinkama.. A proč to? Proč, když si můžu dát raději zdravou sváču? :) Zdravý životní styl jako kdyby byla nějaká ostuda, nějaká ohavnost, za to lenošení a fastfoody, to je ráj, to je snad sedmé nebe :) Věřte mi, že ta zdravá jídla jsou tisíckrát lepší než tučné obalované věci a hranolky, fakt ano ;)

Moc nevím, proč to píšu, ale chtěla jsem se s Vámi podělit o mé pocity :)
Nikdy není totiž pozdě začít žít líp. Zdravěji. Čas je vždycky, jen je třeba mít pevnou vůli a vytrvalost. Tělo se vám odvděčí, mě se třeba odvděčilo v podobě cukrovky, mám ji daleko lepší a já se cítím lépe :) Už nikdy víc starého životního stylu!
Bájo!!
keep-calm-get-skinny:

Not that summer should be the sole reason to lose weight and get fit, it’s just a great motivator ;)

15 komentářů:

  1. "nejde to" :D hah, takové jsou nejlepší! tak ať si pak ale nestěžují:)
    krásně jsi to sepsala Vanes, jsi šikulka:)

    OdpovědětVymazat
  2. včera jsem dojedla poslední čokošku a neplánuju si koupit další (ehm, to jsem řekla už asi tak tisíckrát) včera jsem začala posilovat na ruce a nehodlám přestat, protože...už nechci v létě zatahovat břicho a ráno se koukat v tom tričku do zrcadla, jak moc mi je břicho vidět, nechci se prostě stydět...nejsem na tom tak špatně, ale může být lepší :-) s tím jídlem to bude těžší, ale budu se snažit víc cvičit, abych měla větší výdej než příjem. Taky za to z menší části můžeš ty, inspirovala jsi mě :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý článek! Perfektně jsi vše vystihla a myslím, že jsi nás i motivovala :) Tobě gratuluji a držím palce, ať tě cvičení dál baví :)

    OdpovědětVymazat
  4. pěkný článek, jen mě zarazilo ,,dělám to kvůli němu" .. tak takovéhle věci se snad dělají hlavně kvůli sobě samé ne?

    OdpovědětVymazat
  5. Vanesko u tebe já tak ráda čtu :)
    Probíhá u mě GA.:)

    OdpovědětVymazat
  6. Skvěle jsi to napsala, úplně jak když mi mluvíš z duše :D. Hlavně je skvělá ta část o tom jak někteří lidé odsuzují zdravý životní styl jak kdyby to bylo něco hnusného. S tím se teď nějak setkávám častěji. Pořád nějaké narážky jak vypadá moje jídlo odporně :D. No já budu mít radši odporně vypadající jídlo (i když mě se líbí), než tělo.

    OdpovědětVymazat
  7. tiež sa pomaly dokopávam k zmene stravy, cvičenie mi problém nerobí akurát tá strava, nie a nie zmeniť ju :D ale tak chce to čas a presne ako píšeš máme toľko možností tak prečo ich nevyužiť a hlavne teraz v tejto modernej dobe, keď sa človeku nechce trepať do fitka, vadí mu, že naňho ľudia pozerajú tak si môže v pohode zacvičiť doma v teple domova a zadara :) tých videí je fakt nakilá, takže už sa nemáme načo vyhovárať

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to gratuluju! Já teda cvičím aerobik ale moc se mi zalíbila ta Jilian nebo ABS takže bych to doma mohla zkusit :)

    OdpovědětVymazat
  9. To je skvělý článek :).
    Já už jsem se 8249929849x přemlouvala abych začala pravidelně cvičit, změnila životní styl a tak, jenže jsem se k tomu prostě nedokopala a když už tak mi to moc dlouho nevydrželo :/
    Popravdě, napsala jsi to úžasně, hlavně to o tom , že můžeme být rádi ,za to ,že se můžeme hýbat, jiní to štěstí nemají :)

    OdpovědětVymazat
  10. Výborně si to napsala ! I mě zasáhla 30 day shred mánie a už jsem ji několikrát zkoušela cvičit.. vždycky mi to vydrželo jen po druhý level :/ ale teď začínám nanovo :)!

    OdpovědětVymazat
  11. Obdivuju tě!:) Taky chci začít pořádně cvičit a jíst zdravě!:) Jen tak dál!:)

    OdpovědětVymazat
  12. výborný článok :)..pre mňa je veľmi inšpiratívny...krásne napísané
    bleulavander.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  13. úžasný článek! Za tohle tě vážně obdivuju. Znám právě spoustu lidí, co říká, že to nejde, což je pěkná hloupost.

    OdpovědětVymazat
  14. Moc pěkný článek Vanesko! Já už takový podobný režim mám rok a pul a za tu dobu jsem zhubla cca 12 kg a přesně jak píšeš už bych se nikdy nechtěla vrátit tam kde jsem byla. Jen tak dál jsi šikula ;)

    OdpovědětVymazat
  15. Jsem jedna z těch "nejde to"
    Ale snažím se..jenže nemám dost silnou vůli a motivaci!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře! :) ^^^